Trad-Logo-HWC-20-22_SV-2000w

EUOSHA small
flag_yellow_high
SV_OSHA_CoBrand_Logo_Healthy-Workplaces_4c-400-w

WEBBINARIUM 28 OKTOBER:

Säkra personförflyttningar
Resultat av genomförda inspektioner och en kommande vägledning

- en del av EU-kampanjen Friska arbetsplatser belastar rätt

I år fokuserar vi på arbete med människor och säkra personförflyttningar i det tredje och sista året av kampanjen "Friska arbetsplatser belastar rätt". Webbinariet presenterar resultaten av Arbetsmiljöverkets inspektioner och en kommande vägledning i ämnet. Det arrangeras av Myndigheten för arbetsmiljökunskap, Arbetsmiljöverket (AV), Arbetsgivarverket, Svenskt Näringsliv, LO, Sveriges Kommuner och Regioner, TCO, Saco, ALMI, PTK, Suntarbetsliv och Prevent.


Det är kostnadsfritt, men registrering krävs. Anmälan längre ner på sidan.

Program 28 oktober

Mer än hälften av alla belastningsolyckor och belastningssjukdomar inom vård och omsorg som anmäls orsakas av lyft och förflyttningar, alltså exempelvis då människor behöver hjälp med att flytta sig i och ur sängen, vid toalettbesök och duschning. Detta webbinarie kommer att redovisa resultaten från Arbetsmiljöverkets inspektioner och presentera en kommande vägledning i ämnet. Några av inslagen är;

Projektledare Annika Schmidt från Arbetsmiljöverket delar med sig av resultaten från inspektionerna som gjorts kring säkra personförflyttningar.  

Elin Vidlund, sakkunnig inom ergonomi på Arbetsmiljöverket, reflekterar över resultaten från inspektionerna.

En kommande vägledning om säkra personförflyttningar presenteras av Charlotte Wåhlin, Forskare vid arbets- och miljömedicin, Region Östergötland samt Linköpings Universitet och processledare/analytiker Liv Nilsson från Myndigheten för arbetsmiljökunskap

Sebastian Buck, Ergonom och doktorand vid arbets- och miljömedicin Region Östergötlands samt Linköpings universitet, talar om ett verktyg för att bedöma risker som underlag för att åtgärda och förebygga belastningsbesvär.

Vi kommer också att få ta del av lärande exempel. Ett mer detaljerat program kommer inom kort.

Moderator: Sten Haage

Det är kostnadsfritt, men registrering krävs. Anmälan längre ner på sidan.

FÖR VEM?

Webbinariet vänder sig till personer med intresse för en hållbar arbetsmiljö inom vård och omsorg.

NÄR?

28 oktober kl. 10:00 – 12:00 

VAR?

Online. Alla som registrerar sig nedan får en länk via mail någon dag innan webbinariet.

Anmälan - Öppen till 27 Oktober

Genom att fylla i dina uppgifter och trycka på “Bekräfta” godkänner du att Bang hanterar de uppgifterna som lämnats in via formuläret och skickar e-post till dig. Bang behandlar personuppgifter i enlighet med EUs integritetslagstiftning GDPR. Bangs personuppgiftspolicy finns att läsa här.

Kontakt 
Vill du veta mer? Kontakta therese.florentin@mynak.se

Det svenska nätverket har som uppdrag att stärka det nationella och internationella arbetsmiljöarbetet och bygger på trepartssamverkan. I nätverket ingår Myndigheten för arbetsmiljökunskap, Arbetsmiljöverket, Svenskt Näringsliv, LO, Sveriges Kommuner och Regioner, TCO, Saco, ALMI, PTK, Arbetsgivarverket, Suntarbetsliv och Prevent Under åren 2020-2022 kommer vi bland annat att arbeta med kampanjen ”Friska arbetsplatser belastar rätt” som drivs av EU-OSHA.

sa_logotyp_RGB-1
Svenskt näringsliv Logo
b7bcde93a8017f7f_800x800ar
saco_2015
Landsorganisationen_i_Sverige_logo.svg
mynak-logotyp-farg-med-svart-text-staende
almi_logo_svart_rgb
ptk
skl_logga-new
logo
tco_logotyp
AGV logga